PROMOSI 50% bermula sekarang!
Pesta Buku • Beli Buku Online Murah (Kedai Buku Online Malaysia)

Our Blog

Gol yang bijak atau dungu

Bila bercakap pasal azam, kita bebas menentukan azam kita dan kita boleh merangka strategi bagaimana untuk mencapainya. Sebagai contoh bila kita set azam kita untuk menurunkan berat badan pada tahun ini. (ini macam biasa dengar, bukan?) Kita boleh gunakan teknik yang popular iaitu gunakan akornim ‘SMART goals’ iaitu meghuraikan gol anda mengikut abjad seperti…

Continue Reading »

5 Cara Untuk Ubah Hidup Lebih Baik

Tidak ada magik di dunia ini yang dapat mengubah kehidupan anda. Terdapat perkara yang perlu dilakukan oleh seorang individu agar menjadikan kehidupan ini menjadi baik dan memuaskan. Sesiapa sahaja boleh mengambil jalan untuk mengubah hidup mereka, ia hanya memerlukan sedikit kerja keras dan perancangan ke arah melakukan perkara-perkara yang perlu anda lakukan. Di bawah adalah beberapa perkara yang perlu anda lakukan sekarang untuk mengejar kehidupan yang anda inginkan.

Continue Reading »

Motivasi – Pengajaran Dari Obor-obor

Tidak lama dahulu, saya pernah melihat akuarium dan terlihat obor-obor kesepian berenang dengan begitu elegan di dalam sebuah tangki kecil. Saya membaca label di akuarium, dan ianya tertulis: “Ubor-ubor itu tidak mempunyai otak, tiada tulang belakang dan tiada darah.” Hm … Bagaimanakah makhluk makhluk yang tiada otak dan tiada tulang belakang boleh mengesan bahaya, bergerak sesuka hatinya dan boleh menangkap mangsa? Saya pulang ke rumah dan menyemaknya.

Continue Reading »